První jarní kolo: Áčko vítězně, Béčko jen napůl

16.04.2011 18:00

Blue Flames A:Parmagianni 4:1 (2:0) Kouřil 2,Bena,Balon

Z prvního jarního zápasu jsme měli trochu obavy.Jak se obejdeme bez nejlepšího střelce,jak zapadne nová posila,jak se nám bude hrát po pětiměsíční přestávce…Začátek zápasu tomu napovídal.Převážně se sice hrálo ve středu pole,šance si ale vytvářel soupeř.Párkrát nám pěkně zatopil,naštěstí bez úspěchu.Po 15 minutách se hra začala vyrovnávat,rozehráli jsme se do podzimní formy a výsledek se dostavil!Dvě rychlé kombinace a  bylo to 2:0 za pět minut.Sluší se připomenout,že prvním jarním střelcem se stal kapitán Michal Bena.

Po přestávce jsme měli už mírně navrch.Hráli jsme poctivě zezadu a výsledek se zdál jistý.Ale…Několik našich nevyužitých šancí a průnik soupeřova útočníka přes tři hráče a střela o tyč znamenala snížení na 2:1.Drama ale netrvalo dlouho.Sólový únik proměnila naše nová posila Tomáš Balon a postaral se tak nejen o svoji zdařilou premiéru,ale i uklidnění hry.A vzápětí faul soupeře a penalta v náš prospěch.Milan Kouřil ji bezpečně proměnil a v poklidu jsme si došli pro vítězství.

Zajímavost:“Parmazánům“jsme letos nastříleli 9 branek.Z toho jich nastřílel 5 Milan Kouřil.Přitom za celý ročník jich celkem nastřílel jen 6.Že by to byl jeho oblíbený soupeř?Nebylo by špatné,kdyby takových oblíbených klubů měl víc.Třeba Tomson už tuto sobotu.

Tak dost Áčka a pojďme rychle na Béčko.Tak jako někteří hráči,kteří dohráli svůj zápas za Áčko,v dresech a kopačkách naskákali do aut a jeli pomáhat Béčku na Okruh.

Blue Flames B:Špilberk 5:3 (1:2) Dilhof,Deutsch,Sedlinský,Košťák,Podhrázský

I Béčko nasadilo do jarních bojů novou posilu,poprvé si zahrál Adam Podhrázský.Na hřišti se rozpoutal boj,který ale brzdily časté nepřesnosti při rozehrávce.Soupeř toho dokázal využít a vedl už 3:1!Pak se ale ukázala naše zkušenost,nová posila taky ukázala svoji kvalitu a pomalu ale jistě jsme zápas otočili.

Blue Flames B:Orel St.Lískovec 4:6 (3:4) Podhrázský 2,Šlapák 2      

Když dorazily na Okruh posily z Áčka,skóre bylo už 0:4!Nestíhala naše obrana.Áčkaři okamžitě nastoupili na plac a pustili se do práce.Do poločasu už to bylo jen o gól a otočení skóre se zdálo jen otázkou času.Chyba!Soupeř poznal,že s otevřenou hrou by už neměl šanci,zabetonoval se před vlastní brankou a vyrážel do brejků.A to mělo hrozný účinek.Opět jsme prohrávali o tři branky a závěrečné snížení bylo už jen kosmetickou úpravou skóre.

Poznatek:Hlavně ve druhém zápase dost zbrklostí a nepřesností.Chtělo by to více klidu a jistoty.Plusem je Adam Podhrázský.Má na to Béčko herně táhnout a při snaze by mohl časem pomýšlet i na Áčko.

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.