9.11.2014 Béčko zakončilo podzim dobrým výkonem a jasným vítězstvím

10.11.2014 00:03

Blue Flames B : Barum  6:2 (1:1)  Nejezchleba 3, Chromečka 2, Kouřil

 

V posledním podzimním zápase, tentokrát na Kounicově, čekal na naše béčko tým Barum, jehož zdobilo druhé místo v tabulce a nejlepší obrana v naší soutěži. Na zápas nás přišlo jen pět do pole, byli to ale hráči, kteří měli chuť běhat. Začátek zápasu byl poměrně vyrovnaný s několika šancemi na obou stranách. Na obou stranách ale stáli bezchybní brankáři, zvlášť Roman několikrát podržel. Barum totiž svoji nátlakovou hrou (a to doslova, protože technikou nějak neoplýval, zato důrazem doslova tlačil míč před sebou) totiž poznenáhlu získával lehkou převahu a my se museli mít neustále na pozoru. Z tlaku soupeře jsme se dostali až po deseti minutách, kdy z naší první akce nastřelil Olda Chromečka tyč. Jenže Barumu se nakonec podařilo gól vstřelit. Prudce nakopnutý míč před naši branku přímo z autu tečoval soupeřův útočník těsně před Romanem a ten neměl šanci zasáhnout. Jestli tenhle hokejový signál měl Barumáci nacvičený nebo to bylo dílo náhody to ví jen oni sami, od tohoto okamžiku jsme ale prohrávali a museli se snažit. A vyrovnali jsme hned po dvou minutách. Jirka Nejezchleba si bleskově narazil míč s Oldou a tváří v tvář soupeřovu brankáři nezaváhal. Od této chvíle se hra vyrovnala a naše šance se začaly množit. Jenže do konce poločasu jsme už žádnou nevyužili. Jednak díky naší nedůraznosti v koncovce a taky díky soupeřovu brankáři, který zaujal mimo jiné tím, že na střely po zemi se nezohýbal či po nich nepadal, nýbrž je všechny vyrážel placírkou mimo nebezpečí. Ještě je nutné dodat, že ani Roman v naší brance do konce prvního poločasu netrpěl nudou z nečinnosti.

Druhá půle začala několika šancemi na obou stranách, štěstí se ale usmálo na nás. Ve 24.minutě se ze strany prodral do střelecké pozice Jirka a jeho prudká rána do tyče se odrazila zpět do brankáře a od něj se dokutálela za brankovou čáru. A za další dvě minuty bylo ještě veseleji. Opět Jirka utekl po lajně a nahrál před branku volnému Adamovi Podhrázskému. Ten místo propálení brankáře ještě přiťukl doleva nabíhajícímu Milanovi Kouřilovi a ten neměl problém ze dvou metrů trefit prázdnou branku. Místo uklidnění ale přišel za další minutu náš obranný kolaps, kdy se při přímém kopu soupeře odněkud od autové lajny rozestoupila naše zeď a Roman přes houf clonících hráčů uviděl míč až těsně před sebou bez možnosti zasáhnout. To byl naštěstí náš jediný chaotický moment v obraně ve druhém poločase a brzy jsme náš náskok opět zvýšili. Ve 30.minutě přišel nádherný křižný pas od Milana na druhou stranu hřiště na nabíhajícího Oldu a jeho střelu nechytatelně tečoval soupeřův obránce do vlastní sítě. A za další dvě minuty se obránce Olda dostal do sólového úniku, který zakončil hokejovým šťouchancem mezi brankářovy nohy. Třígólový náskok nás uklidnil a zápas jsme v poklidu vedli k vítěznému konci. Dobrým pohybem a herní aktivitou jsme nedávali soupeři šanci na zvrat a naopak jsme ještě tři minuty před koncem náskok zvýšili. Jirkova rána z levé strany se otřela o levou tyč a od ní zapadla do pravého kouta branky. Jirka tak svůj dnešní výkon korunoval hattrickem a stal se suverénně nejlepším podzimním střelcem béčka.

Soupeře ze druhého místa v tabulce jsme tak celkem jistě porazili a přiblížili jsme se mu v tabulce na dva body. Největší zásluhu na tom má opět Roman v brance, když znehodnotil soupeřův počáteční nápor a v útoku Jirka, autor už čtvrtého podzimního hattricku (a to těch gólů jednou vstřelil rovnou šest). Svoje si dnes ale odehráli všichni. Ještě se sluší podotknout, že tím šestým hráčem, který se dodnešních statistik nezapsal, ale předvedl jistý výkon a herní přehled, byl Martin Půček.  

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.