25.10.2014 Áčko: Bez střídání pro tři body

26.10.2014 01:20

Blue Flames A : R. I. P.  7:4 (3:3)  Nejezchleba 4, Varga 3

 

Na dnešní hrací den byla dlouho dopředu hlášena malá hráčská účast a realita byla opravdu syrová. I když  původně nějací hráči navíc do pole byli, nakonec jsme se sešli jen v pěti včetně brankáře. Proti nám stál nováček RIP, který taky neoplýval nějakým ohromujícím počtem hráčů, oproti nám měl jen jednoho hráče navíc. Zápas jsme tak začali hrát hrou na jistotu, s krátkými přihrávkami ze zajištěné obrany. Vpředu potom dělal průvan Jirka Nejezchleba doplňovaný nejčastěji Gabem Vargou. Soupeř nějaké extra kombinace taky nevymýšlel, většinou jeho brankář dlouhým výhozem nacházel útočníka, který tyto míče sklepával na nabíhající spoluhráče a ti pálili. Jedna taková akce jim vyšla a už jsme prohrávali. Kupodivu ne nadlouho, protože za chvíli se zprava probil před soupeřovu branku Gabo a s pomocí zadní tyče srovnal skóre. To nás povzbudilo a začali jsme soupeře větrat, zvlášť když jeho obrana nebyla nijak precizní. To byla voda na mlýn pro hbitého Jirku, který se probil před soupeřova brankáře a prostřelil ho mezi nohama. A krátce nato se stejný hráč znovu ocitl sám před soupeřovým brankářem, který sice první střelu vyrazil, na dorážku ale už nemohl reagovat a už jsme vedli o dvě branky. To nám vydrželo poměrně dlouho, taky díky naší klidné hře, protože soupeř na nás příliš nedorážel. O poločasové vedení jsme ale přišli krátce před přestávkou během dvou minut. Nejdříve po naší zbytečné ztrátě míče na polovině a bleskovém protiútoku soupeře a hned nato Traki dostal gól zblízka po přečíslení naší obrany. Z našeho náskoku tak nebylo o přestávce nic.

Do druhého poločasu jsme šli s obavami, jestli na nás soupeř nevletí, naštěstí pro nás se tak nestalo. RIP dále hráli svoji čitelnou hru, a tak jsme jim našim napadáním nedopřávali herního klidu. Zejména svižný Jirka neustále zaměstnával soupeřovy obránce a svojí rychlostí a dorážením často vypichoval jejich rozehrávky. Z toho pro nás rezultovaly šance a posléze i góly! Nejdříve se znovu Jirka prokličkoval před brankáře a umístěnou střelou mu nedal šanci a potom to samé udělal i Gabo. Soupeř musel zareagovat a tak začal hrát power-play. Nejdříve se začal na naši polovinu vysouvat jeho brankář, posléze už vystřídán čistokrevným útočníkem. Jenže žádnou svoji šanci neproměnil a tak zahřmělo na jeho polovině, když Jirka na polovině vybojoval míč a po sólu uklidil míč do kouta branky. Potom se dočkal i soupeř, po narážečkách a střele na jeden dotek. To ale bylo z jeho strany všechno. Částečně naší štěstěnou, protože na naší brance několikrát zvonily tyče, potom taky díky naší dobré obranné hře a něco pochytal Traki, jednou i za cenu vlastního sebeobětování. Závěrečné střelecké slovo tak patřilo Gabovi, který opět po rychlém protiútoku pečetil naši výhru.

Naše dnešní výhra je trochu nečekaná, ale zasloužená. Naše čtyřčlenné „komando“ plus Traki v brance odehrálo svoje maximum a vyplatilo se to. Obranu dobře řídili Mara Pokorný s Oldou Chromečkou a v útoku ničil soupeře Jirka svojí rychlostí a Gabo důrazem. Udělali jsme tak radost našemu manažerovi Martinovi, který po minulém hracím víkendu nafasoval sádru a berle a zahraje si tak znovu až příští rok.

 

 

 

Blue Flames A : Helas C  0:5  kontumačně

 

 

První zkontumovaný výsledek v klubové historii se dal čekat. Po prvním zápase odešel Mara Pokorný a hrát ve třech proti armádě mládežníků z Helasu nemělo cenu. Proto se k zápasu ani nenastoupilo. Důsledky na sebe samozřejmě nenechají čekat. Jednak nás to bude stát nějaké peníze, které jsme mohli mít na výstroj či na akce a Martin chystá posílení kádru. A  taky už chystá rozlučku se členy, kteří vůbec nechodí  nebo se ukáží jednou dvakrát do roka.

 

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.