21.6.2015 Béčko zakončilo letošní sezónu kontumační prohrou

24.06.2015 16:21

Blue Flames B : Tropicana  0:5 kontumačně

 

Dnešní den nás měl čekat rozhodující duel o 2.místo v tabulce a s ním spojené právo postupu do vyšší soutěže. Zápas se ale vůbec neodehrál. V čase, kdy měl zápas začít, byli na hřišti jen tři naši hráči včetně brankáře. Soupeř čekat nechtěl jestli se případně slezeme, na což měl plné právo. Zápas tak skončil naší kontumační prohrou 0:5, čímž jsme přišli o možnost práva postupu do vyšší soutěže

Za tuhle situaci si můžeme jen my sami. Z našich pozdních příchodů na zápasy se stalo na jaře jakési pravidlo a už několikrát jsme jen díky benevolenci soupeřů a rozhodčích, kteří počkali až nastoupíme na hřiště, neprohráli kontumačně už dřív. Schválně si všichni sáhněte do paměti, kdo jste kdy přišli na zápas a jestli je takový problém přijít o čtvrthodinu dřív. Je dost tristní dívat se, jak se soupeři rozcvičují na zápas, zatímco my teprve v čase zahájení zápasu vcházíme do areálu… Tak dlouho se chodilo se džbánem pro vodu, až se ucho utrhlo. Pro nás bohužel v tu nejnevhodnější dobu. Navíc nás to bude stát pokutu 1000Kč za nesehraný zápas.

Nevím ale, jestli z toho odneseme nějaké ponaučení, do hlavy nikomu nevidím.

 

 

Blue Flames B : Starobrno  8:4 (3:2)  Kouřil 3, Žúbor 3, Nejezchleba, Půček

 

Na druhý zápas jsme se sešli v již v poměrně kvalitní sestavě a tak se čekala naše výhra. Jenže zápas se ze začátku vyvíjel jinak. Než jsme si na sebe a hlavně na neobyčejně kluzký povrch zvykli, prohrávali jsme 0:1. Naši nepřesnou rozehrávku na polovině soupeři zachytili a následné přečíslení bezezbytku využili. Poté jsme si už přece jenom na úzkém hřišti zvykli a přišly i naše šance, zakončované ale nepřesnými střelami. Pomohla až naše raketa Jirka Nejezchleba. Na jeho typické uvolnění a následnou křížnou střelu neměl brankář soupeře nárok. O vedení jsme ale rychle přišli. Na Trakim vyražený míč zareagoval nejrychleji útočník soupeře a opakovanou střelou znovu získal pro Starobrno vedení. To už se ale projevovala naše technická převaha po pěkné kombinaci vyrovnával Milan Kouřil. Milanovi byla připsána i následující branka, kterou ale nevstřelil. Míč mu totiž ukopl od nohy obránce soupeře, jenže přesně k tyči vlastní branky. A protože ve futsale vlastní branky neexistují, gól byl připsán Milanovi, který se od nás dotkl míče jako poslední. To byla poslední branka v prvním poločase, další šance na obou stranách už brankáři pochytali.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím, že v klidu náskok navýšíme, z toho nás ale Starobrno rychle vyvedlo. Útok soupeře dva na dva končil přihrávkou na špatně obsazeného protihráče před brankou a bylo zase srovnáno. My jsme si ale byli vědomí svojí technické převahy a přesnou hrou rozleptávali soupeřovu obranu. Po pěkné akci se znovu trefil Milan a zase jsme vedli. Potom si vzal slovo dosud spíš nenápadný Mišo Žúbor. Dvěma nechytatelnými pumelicemi v rozmezí několika minut nám získal trojbrankové vedení a zdálo se, že si v klidu dojdeme pro jasné vítězství. Starobrno se ale nevzdalo, po střele zblízka mezi brankářovy nohy dokázalo snížit a nadechlo se k náporu. Traki však dvakrát výborně zasáhl při střelách zblízka a když poté další dělovkou završil Mišo hattrick, soupeř rezignoval. V závěru zápasu jsme ještě zasypali soupeřovu branku sprškou střel, po tyči a břevnu se trefil ještě Martin Půček. Zápas tak skončil naším zaslouženým vítězstvím.

Béčko tak skončilo na 3.místě, zápasy 17 – 3 – 8, skóre 109:71. Bylo druhým nejlépe střílejícím celkem v soutěži, o pouhý gól za nejlepším týmem Nekop. Podrobnější rozbor jara a střelecké tabulky přijdou v následujících dnech.

    

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.