14.6.2015 Béčko jasně porazilo vedoucí celek tabulky

17.06.2015 11:57

Blue Flames B : Nekop  4:1 (2:1)  Nejezchleba 2, Dilhof, Půček

 

Na dnešní zápas s vedoucím týmem tabulky Nekopem nás přišla posílit slovenská dvojice z Áčka Gabo Varga a Mišo Žúbor a na hře to bylo poznat. Hned od začátku jsme začali hrát zkušeně zezadu a takticky dobrou hrou nepouštěli soupeře do větších šancí. Hlavně Gabův důraz a takticky výborný pohyb na soupeře platil. Vpředu zase čekal na svoji příležitost Jirka Nejezchleba a byl to on, kdo sólovým únikem a padáčkem přes padajícího brankáře otevřel skóre. Nekopu se podařilo vyrovnat, další gól jsme ale vstřelili opět my, a to docela kuriózním způsobem. Chybu v soupeřově rozehrávce využili Jirka s Martinem Dilhofem a postupovali sami na brankáře. Soupeřův brankář, zjevně konsternovaný z takové chyby, rezignoval na jakýkoliv zákrok, Martin tak pohodlně doběhl s míčem až do branky. Poločas tak skončil naším jednogólovým vedením.

Druhý poločas začal Nekop snahou o vyrovnání a brzy musel Roman v brance hasit první závar. Jím vyražený míč však doletěl k osamocenému Jirkovi, který ale svůj brejk tentokrát nevyužil. Ve 24.minutě jsme se už ale radovali, když soupeř nepokryl před svojí brankou osamoceného Martina Půčka a ten brankáře zkušeně obstřelil. Nekop se snažil odpovědět, jeho výkon však na naši precizní obranu nestačil a prvních deset minut si nevytvořil žádnou zaznamenáníhodnou šanci. Naopak ve 30.minutě se znovu dostal do sóla Jirka a z boku znovu padáčkem přehodil brankáře. Nekop byl v tyto okamžiky herně na dně a ve 33.minutě si málem vstřelil vlastní gól, když prudký odkop vlastního obránce mířící přesně k tyči výborně vytěsnil brankář. V posledních pěti minutách se ale soupeř přece jen dostal trochu ke slovu, protože v úmorném dusnu nám už docházely síly. Ve 36.minutě Roman výborně nohou vykopl prudkou přízemní střelu, minutu nato v naší poslední šanci Martin Půček přehodil nejen brankáře, ale i branku. Pak už nás jen tlačil soupeř. Nejdříve nevyužil brejk tři na jednoho a pak už sebou mrskal Roman. Třikrát výborně zakročil při šancích Nekopu a v posledních vteřinách nás od gólu zachránilo břevno jeho branky. Pak se už pískal konec zápasu, ve kterém jsme docela po zásluze zvítězili.

 

 

 

Blue Flames B : Rangers  4:4 (1:1)  Nejezchleba 2, Půček, Žúbor

 

Druhý zápas proti týmu Rangers ze středu tabulky měl být snadnější, tak tomu ale rozhodně nebylo. Sice hned ve 2.minutě zazdil obrovskou šanci Olda Chromečka, když ze dvou kroků netrefil prázdnou branku, hned z protiútoku si ale vzal slovo soupeř. Jeho akce končila míčem mířícím do naší opuštěné branky, na čáře jej ale stačil dostihnout a odkopnout na roh Olda, čímž si vysloužil odpustek za předchozí zbabranou šanci. Jenže po zahraném rohu vznikl před naší brankou závar, ze kterého se už soupeři míč za brankovou čáru dotlačit podařilo. Rangers tak dostali chuť a tlačili dál. Hned v další minutě doběhl soupeřův útočník zdánlivě ztracený míč u autové čáry, nacentroval a další nabíhající útočník o centimetry minul Romanovu branku. My se snažili o nějaký protitlak, soupeř ale hrál takticky chytře a hlavně skoro vůbec nekazil přihrávky. Jeho hráči dobře nabíhali do volných prostorů a tak nám stále hrozilo nebezpečí. V 6.minutě Roman vyběhl včas proti osamocenému střelci Rangers a za další minutu Olda opět vykopával míč z brankové čáry. Minutu nato už ale pro změnu soupeř vykopával Oldovu střelu ze svojí branky a to byl začátek naší aktivity pro zbytek prvního poločasu. V 10.minutě po akci Martina Půčka střílel Jirka Nejezchleba těsně vedle, ve 14.minutě se ale dočkal. Na půlící čáře se perfektně odpoutal od soupeřova obránce a po úprku se zprava přesně trefil k zadní tyči. 1:1! Minutu poté nám ale dvakrát zatrnulo. Nejdříve Roman výborně vyrazil ránu zblízka na roh a vzápětí soupeřův útočník jen těsně nestihl přihrávku na dlouhou nohu. Tím se repertoár šancí obou celků pro první poločas vyčerpal. Za zmínku už stojí jen břevno po střele Miša Žúbora zdálky v 19.minutě.

Ve druhém poločase převzal aktivitu znovu soupeř. Po počátečním testování naší obrany proletěla ve 23.minutě dobře ukrytá střela těsně Romanovy levé tyče a z dalšího útoku Roman stěží vytěsnil přesně umístěný šourák k tyči na roh. Za další minutu po naší ztrátě Rangers nevyužili brejk dva na jednoho. My jsme se těchto fázích zápasu prezentovali jen nebezpečnou střelou Martina Půčka ve 25.minutě, kterou brankář Rangers vyškrábl na roh. Ve 27.minutě už ale u naší branky uhodilo. Další propracovaný útok soupeře a nebezpečnou střelu vyrazil Roman, na dorážku z první už ale neměl nárok. Po tomto gólu Rangers naštěstí polevili a ke slovu jsme se dostali i my. Ve 29.minutě bylo srovnáno. Jirka Nejezchleba si narazil z první s Martinem Půčkem, čímž vyšachoval celou soupeřovu obranu včetně brankáře a střílel do prázdné branky. Vyrovnání nás povzbudilo a přišla naše nejlepší pětiminutovka v celém zápase. Ve 30.minutě další Jirkovo sólo vyrazil brankář na roh a střela po rozehrání jen těsně minula branku Rangers. Za další minutu pálil dvakrát Mišo Žúbor, poprvé do brankáře a odražený míč poslal těsně vedle. Mišo se nenechal pobízet a vzápětí jeho střela z nulového úhlu ťukla o tyč. Nápor jsme zužitkovali ve 34.minutě, kdy se dostal k míči Martin Půček a z těžkého úhlu se bodlem trefil ke vzdálenější tyči. Rangers hned po rozehrání nasadili ke hře bez brankáře a obraz hry se rázem změnil. Technicky výborně vybavený soupeř nám zatápěl a obrana měla plné nohy a Roman plné ruce práce. Jenže ve 37.minutě bylo znovu srovnáno, když střela zdálky proletěla okolo dvou našich hráčů a Roman uviděl míč na poslední chvíli bez možnosti zasáhnout. A za další dvě minuty bylo ještě hůř. Vysoký centr napálil soupeř z první a projektil zasvištěl po zemi k tyči - 3:4. Hned po rozehrání zatáhl Jirka míč do rohu na soupeřově polovině a mezi dvěma protihráči poslal přihrávku na neobsazeného Mišo Žúbora. Ten si dal na střele záležet a bylo zase srovnáno. Rangers nás na oplátku zamkli na naší polovině a závěrečné okamžiky byly ve znamení jejich tří obrovských šancí. Roman se ale už překonat nenechal a napínavý zápas tak skončil remízou.

V neskutečném vedru a dusnu jsme tak vybojovali čtyři body a vrátili se na druhé místo v tabulce. V prvním zápase jsme vedoucí tým Nekop celkem jasně eliminovali dobrým pohybem, včasným napadáním a přesnými přihrávkami a protivník se až na pár okamžiků vůbec nedostal do hry. Ve druhém zápase to už bylo jiné. Odešel Gabo Varga, Rangers byli překvapivě dobře techničtí a nám ve vedru docházely síly. Díky hlavně rychlému Jirkovi a suverénnímu Romanovi (i ostatní samozřejmě makali na 100%) se nám podařilo vybojovat cennou remízu. Závěrečný boj o druhé postupové místo tak máme ve vlastních rukách.

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.