1.12.2015 Áčko prohrálo jak s lídrem soutěže, tak i stýmem z konce tabulky

20.04.2016 18:40

Blue Flames A : Helas B  1:6 (1:2)  Beránek

 

Před dnešními zápasy nám ze sestavy vypadli jak Mišo a Jožo Žúborové, tak i Gabo Varga a Jirka Nejezchleba. Na výpomoc do obrany dorazil Michal Beránek, v útoku se po roce objevil Jirka Přidal a byli povoláni tahouni z Béčka Milan Kouřil a Vojta Šlapák, úplnou premiéru prožil nováček Tom Veselý. Proti nám se postavil silný výběr Helasu, který ještě vloni hrál divizi a v rámci klubové reorganizace se přihlásil do okresního přeboru. Věděli jsme tak, co nás čeká a začali hrát se zajištěné obrany. Ta nám vydržela necelou minutu, kdy si Mara s Romanem dávali před naší brankou tak dlouho přednost, až se míče zmocnil hostující útočník a jen Romanův odvážný skok pod nohy nás zachránil od brzké pohromy. Toto varování jsme si vzali k srdci a důslednou obranou s včasným obsazováním protihráčů jsme odráželi útoky technicky zdatných borců z Helasu. Avšak zatrnulo nám už ve 3.minutě, kdy chybnou rozehrávku a následnou velkou šanci soupeře znovu řešil Roman skokem pod nohy a rozehrál tak svoje dnešní velké brankářské představení. Od tohoto okamžiku jsme si dali už vzadu pozor a soupeře do šancí nepustili a co prošlo, s přehledem vyřešil Roman. Jenže… jestliže to vzadu jakžtakž šlo, v útoku to vázlo. Proti vysokým habánům v obraně Helasu neměli Milan s Vojtou šanci se výrazněji prosadit a hbitý Tomáš Kříž končil se svými kličkami na Helasácké zdi. Navíc jsme si museli dávat pozor na nepřesné přihrávky už na soupeřově polovině, protože hlavně z těch nám hrozily rychlé protiútoky. Tlaku soupeře jsme odolávali do 12.minuty. V té přišlo rozebrání naší obrany, přihrávka z rohu hřiště na nabíhajícího hráče z druhé vlny a ten mě dost času po zemi Romana prostřelit. První padnutí naší obrany nás rozhodilo, naše obrana začala zmatkovat a přišla smršť šancí Helasu, která naštěstí dala jen vyniknout Romanovi v brance. I ten však musel podruhé kapitulovat. V 15.minutě vystihl naši dlouhou přihrávku soupeřův útočník, po sólu vystřihl vyběhnuvšímu Romanovi kličku a do prázdné branky zvýšil na 0:2. My jsme dočkali první větší šance až v 17.minutě. Jirka Přidal zatáhl míč po straně a předložil míč nabíhajícímu Tomáši Křížovi, jehož střelu s námahou brankář vyrazil. Od tohoto okamžiku jsme se trochu oklepali, zjistili, že i Helas dělá chyby a hra se začala přelévat ze strany na stranu se šancemi na obou stranách. A deset vteřin před koncem poločasu se na nás usmálo štěstí. Dlouhá přihrávka před Helasáckou branku minula dva obránce, překvapivě i brankáře a nabíhající Michal Beránek měl před sebou prázdnou branku.

Druhý poločas jsme začali aktivně a hned z první akce po výkopu neproměnil Vojta přesnou přihrávku Jirky Přidala. Ve 22.minutě bylo rušno před naší brankou. V nepřehledné situaci padl k zemi útočník Helasu a vehementně se dožadoval odpískání penalty. Když na toto přání rozhodčí nereagoval, pustila se do něj trojice hráčů tak hlučně, až padly nějaké žluté karty. Ve 23.minutě nás mrzela obrovská šance, když střelu Vojty Šlapáka brankář s obtížemi vyrazil a dorážku Milana Kouřila zlikvidoval bravurně vleže! To nás mrzelo hodně, protože to byla naše poslední velká šance v zápase. Ve 25.minutě se umístěná střela soupeře zarazila o naše břevno. Helas znovu získával převahu a my jen odráželi jeho nájezdy. Ve 29.minutě se soupeřův útočník odtlačil od Michala a jeho křížná střela jen o centimetry minula naši branku. Za minutu nato nám zatrnulo, když další sólový nájezd skončil na tyči za už překonaným Romanem a dorážku vykopl Michal z brankové čáry. Ve 34.minutě jsme už inkasovali. Přihrávku mezi dvěma obránci vypíchl soupeř a po sólu prostřelil Romana.  A další pohromy na nás teprve čekaly. Ve 35.minutě přišel přímý kop, přihrávka na neobsazeného hráče a ten z první před Romanem nezaváhal. A hned po výkopu jsme inkasovali znovu. Naše čtyřka byla zřejmě zdecimovaná obdrženými góly, protože Helasu nedalo příliš práce naši obranu vyšachovat několika přesnými přihrávkami a do prázdné branky zvýšit na 1:5. Ve 37.minutě jsme obdrželi ještě jeden gól. Roman vyrazil další těžkou střelu, vyražený míč ale obrana nedokázala odvrátit a hráči Helasu míč dokopali do branky. Za tři minuty jsme tak dostali čtyři góly a zápas byl rozhodnut. Do konce se už nic zásadního neudálo. Hráči Helasu drželi míč na svých kopačkách a nikam se nehrnuli. My jsme na zvrat už neměli sílu.

Zápas rozhodla hlavně trénovanost hráčů soupeře. Proti nám nastoupili mládežníci, kteří pravidelně trenují na futsalovém i fotbalovém hřišti a mají nacvičené herní varianty. Naše hra založená na úporné obraně a jednoduchých útocích mohla uspět jen pokud bychom neudělali žádné chyby. Ty jsme ale dělali a proto prohráli.  

 

 

Blue Flames A : R.I.P. A  2:3 (1:0)  Beránek 2

 

Do druhého zápasu už nenastoupil Milan Kouřil, který to den před zápasem přehnal s běháním a na tvrdém povrchu v hale ho rozbolela achillovka. V zápase proti týmu  z konce tabulky jsme měli být papírovým favoritem, pravdou byl ale opak. RIP začal aktivně a v první pětiminutovce měl šance jen on. Ve 2.minutě střela zdálky jen těsně minula naši branku, když Roman měl zakrytý výhled. Hned při další šanci musel Roman bleskově pod útočníkovy nohy a vyražený míč nedokázali soupeřovi hráči dopravit do prázdné branky. V 5.minutě musel Roman vyrážet střelu zdálky nohama a potom jsme se konečně dočkali střely na soupeřovu branku i my, střílel Tomáš Kříž. To však bylo v této fázi zápasu jen plácnutí do vody, soupeř hrozil dál. V 6.minutě Roman předvedl hokejový zákrok nohama. Hodně věcí se událo v 9.minutě. Nejdříve jsme po soupeřově rohu nepokryli nabíhajícího útočníka, který naštěstí opět pálil nad. Při následující akci se soupeř obtočil kolem Mary a Roman vyrazil obličejem na roh. Tato Romanova tlamička nám ale přinesla štěstí, protože po nepřesném rozehrání rohového kopu následoval náš brejk a řítící se Michal Beránek na soupeřovu branku. Brankář sice jeho střelu vyrazil, jenže znovu přímo Berisovi k nohám a ten neměl problém dopravit míč do sítě. Soupeř zůstal na chvíli jako opařený, za pár minut ale znovu převzal iniciativu. Ve 12.minutě předvedl brejk tři na jednoho, akci ale zachránil dobře pozičně postavený Roman. A za další minutu Roman vytěsnil střelu osamoceného hráče z úhlu. Naše druhá (a poslední šance) v prvním poločase přišla v 17.minutě. Chybnou rozehrávku vystihl Martin Půček  a předložil míč Jirkovi Přidalovi, ten ale nastřelil jen boční síť. Minutu nato nám zatrnulo, když ukrytá rána zdálky se lehce otřela o naši tyčku.

Ve druhém poločase soupeř aktivitu ještě o kousek vystupňoval. Hned ve 21.minutě neobsazený útočník opět pálil nad. Ve 24.minutě jsme měli výhodu nepřímého kopu a dobře se předvedl soupeřův brankář. V další pětiminutovce se potil už jen náš brankář. Ve 25.minutě předvedl opět hokejový rozštěp a neuvěřitelné zákroky předvedl ve 27.minutě, kdy po sérii našich nepřesností čtyřikrát vykryl střely z bezprostřední blízkosti. Vyrovnání nás ale neminulo. Hned v další minutě rána zdálky zazvonila o naši tyč a odrazila se do sítě. Soupeři se po mnoha neproměněných šancích zjevně ulevilo a povolil v náporu. Ke slovu jsme se tak dostali i my. Ve 29.minutě po naší rychlé akci pálil vedle Tom Veselý a vzápětí dvakrát neuspěl v přímém souboji s brankářem Michal Beránek. Ve 31.minutě si to ale Beris vynahradil. Po průniku z vlastní poloviny vystřelil a míč proletěl obránci i brankáři mezi nohama! Znovu jsme vedli a RIP zavelel k náporu. Ve 33.minutě Martin Půček zaskočil na brankové čáře za už překonaného Romana a minutu nato zvonila tyč naší branky. Ve 36.minutě nasadil soupeř ke hře bez brankáře. První šanci jsme ale měli my, když střelu pod břevno výborně vyrazil brankář – nebrankář. Za další minutu už ale bylo vyrovnáno. Tečovanou střelu chtěl Mara Pokorný odkopnout, rotující míč se ale od něj nešťastně odrazil do vlastní branky.  A nedobrým okamžikům ještě nebyl konec. Soupeř hrál stále bez brankáře, tlačil na naši branku a výsledkem byla křížná střela bodlem ke vzdálenější tyči, když měl Roman zakrytý výhled. Soupeřova power-play tak splnila účel, brankář se vrátil na svoje místo a bylo na nás, co s tím uděláme my. Vzali jsme si tudíž taky výhodu power-play, byla to ale spíš herní křeč. Soupeř si už výsledek pohlídal a my prohráli druhý zápas po sobě.

Dnes jsme tak neuhráli ani bod. Hlavně nám scházeli čtyři hráči základní sestavy. V prvním zápase hrál proti nám tým trénující na profesionální úrovni. Proti němu neměli naši borci, z nichž mnozí vidí míč jen při zápasech, žádnou šanci. Ve druhém zápase nám došly síly. Příliš brzo bylo vidět, že běhání s Helasem nás vyšťavilo. V neděli hrajeme další zápasy. Nezbývá nám nic jiného než bojovat.

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.