1.11.2015 Předposlední hrací den bralo Béčko dvě výhry

20.04.2016 18:24
Blue Flames B : R.U.Medvídci  6:3 (3:1)  Šlapák 3, Nejezchleba, Sedlinský, Kouřil
 
Dnes se ve slunečném listopadovém dopoledni sešla silná sestava s devíti hráči do pole. V prvním zápase proti nám nastoupil nováček soutěže R.U.Medvídci, se kterým jsme ještě nehráli, a tak jsme byli papírovým favoritem. Jenže hned po výkopu nám nováček řádně zatopil. Po rozehrání ze středu hřiště utekl protihráč po straně, nahrál před branku dalšímu neobsazenému hráči a jen Trakiho skok proti míči nás uchránil od pohromy hned v první minutě. Hned se tak ukázalo, že obrana nebude naší dnešní silnou stránkou a tak se naše útočná vozba vrhla vpřed. Brzy se po kombinaci u soupeřovy branky prosadil Vojta Šlapák. Nečekaně brzy ale bylo srovnáno, když nedůrazně pokrytý protihráč propálil Trakiho bodlem mezi nohama. Naše technická převaha nám ale přinesla znovu vedení, když se po kombinaci opět prosadil Vojta. A za pár minut bylo ještě veseleji, když se Vojta při akci dva na jednoho proměnil v nezištného nahrávače a Jirka Nejezchleba střílel do odkryté branky. Naše šance pokračovaly i dál, žádnou jsme už ale neproměnili. Medvídci se taky snažili, žádná jejich střela však neznamenala pro naši branku vážnější nebezpečí.
Druhý poločas začal ve stejném stylu jako ten první skončil, tj. postupným dobýváním soupeřovy svatyně. Po několika zazděných šancích se prosadil ranou pod břevno Tomáš Sedlinský. Ke cti Medvídků je třeba poznamenat, že i s přibývajícími góly na jejich kontě nerezignovali a stále se snažili hrát s námi vyrovnaný zápas. I tak ale přibyl další gol v jejich síti, když se zblízka potřetí prosadil Vojta Šlapák. Potom se konečně dostali ke slovu i Medvídci, i když docela kuriózním způsobem. Traki  měl na noze lehký odkop před dotírajícím soupeřovým útočníkem, jenže na nově prosypaném umělém trávníku podcenil pohyb a byl z toho námaz přímo na útočníkovu nohu. Ten si s nabídnutou šancí lehce poradil a bylo to 5:2. Kuriózní gól padl zakrátko i na druhé straně. Milan Kouřil nahrával z rohu míč před soupeřovu branku a obránce jej ve snaze odkopnout napálil do vlastní branky. A protože ve futsale vlastňáky neexistují, přišel Milan ke gólu aniž by střílel na branku. Do konce zápasu zbývalo už jen pár minut, místo klidného dohrání ale přišly naše nedůslednosti v obranné hře a Medvídci začali mít najednou šance. Traki jich několik vyřešil, na sólový nájezd a následný obstřel ale neměl nárok. Zápas jsme tak dohráli v lehce nervózním duchu a po závěrečném hvizdu i přes vítězství u nás kdovíjaká spokojenost nepanovala.  
 
 
 
Blue Flames B : Starobrno  5:3 (2:3)  Kouřil 2, Faltýnek, Kříž, Šlapák
 
Ve druhém zápase jsme nastoupili proti týmu Starobrno, který byl v tabulce nad námi a tak to byl souboj o třetí místo v tabulce. Zápas začal oboustranně aktivně a brzy přišly šance na obou stranách, zatím bez gólového efektu. První se radoval soupeř. Tomáš Kříž ztratil při pokusu o kličku míč na polovině hřiště a byl z toho brejk tři na jednoho. Tu vyřešil hráč s míčem jednoduše, nepřihrával ani nalevo ani napravo, nýbrž nekompromisně propálil Trakiho. Po obdržené brance jsme měli míč v častějším držení, naše akce ale končily na soupeřově obraně či na hbitém brankáři. K vyrovnání nám tak muselo přispět kus štěstí, když střelu Adama Faltýnka vyrazil brankář nohou. Jenže ji vyrazil nahoru přímo do své ruky, odkud se míč pomalu dokutálel za brankovou čáru. Na hloupé góly to ale bylo brzy 1:1. Nepříliš prudká hlavička soupeře chytla totiž nečekanou faleš, vyletěla Trakimu z rukavic a zastavila se těsně za brankovou čárou. To náš tým naštvalo a dosud poněkud mdlí hráči začali hrát s větším nasazením. Gól v soupeřově síti ale stále nepřicházel a naopak znovu uhodilo u naší branky. Rychlou akci se třemi přihrávkami na jeden dotek zakončoval neobsazený útočník k naší bližší tyči a už jsme prohrávali 1:3. Naštěstí jsme se nenechali zlomit a po pěti minutách se podařilo Milanu Kouřilovi pohotovou křížnou střelou o zadní tyč snížit. Do konce poločasu už žádná další branka nepadla, i když jsme šance ještě měli. Soupeř ale taky stíhal hrozit.
Do druhého poločasu jsme vstoupili náporem a hra se odehrávala převážně na soupeřově polovině. Přicházely i šance, jenže stále bez výsledku, protože naše akce byly většinou překombinované a s pozdní střelou. Pak se konečně povedlo Tomáši  Křížovi několik kliček po sobě včetně té brankářovi a z nemožného úhlu zasunout míč do sítě. Zaslouženě se nám podařilo vyrovnat a náš tlak pokračoval. Museli jsme si ale dávat pozor i vzadu, protože naší brance stále hrozily nebezpečné brejky. Traki se však už zaskočit nenechal a všechny nebezpečné akce vyřešil. Potom už se prosadil náš nejlepší střelec Vojta Šlapák, když si naběhl na přesnou Milanovu přihrávku a nekompromisně zavěsil pod břevno. Soupeř  ve snaze vyrovnat nepříznivý stav nasadil ke hře bez brankáře, naše obrana mu ale žádnou šanci nedopřála. Naopak při protiútoku se dostala před branku Starobrna dvojice Nejezchleba – Kouřil a po Jirkově padáčku a následujících několika krkolomných přihrávkách, kdy jsme už všichni mysleli že šanci zazdili, se podařilo Milanovi dostat míč do soupeřovy branky popáté. Zápas jsme potom už dovedli k vítěznému konci, soupeř už zřejmě na zvrat neměl sílu. 
I když kdovíjaká podívaná to dnes z naší strany nebyla, musí s výsledky panovat spokojenost. Dvě výhry za den jsme naposledy brali 13.září. Se hrou samotnou už to tak slavné nebylo. Traki střídal neuvěřitelné zákroky s neuvěřitelnými minelami. Málo pohyblivá obrana se nechala často obehrávat a nepokrývat soupeřovy hráče. Útok si zase vytvářel velké množství šancí, dokázal jich také ale velké množství neproměnit. Na dnešní soupeře to ale stačilo. Nejlepším hráčem byl dnes asi Milan Kouřil. Snažil se tvořit hru, nekazil přihrávky a hrál zodpovědně dozadu. 
Dnešními výhrami jsme se dostali na třetí místo. Teď se musíme připravit na poslední podzimní zápas s béčkem San Marina. Pokud jej vyhrajeme, přezimujeme na 2.místě v tabulce. Tak uvidíme v neděli v 9.00 na Kounicově.

 

 

Zpět

Vyhledávání

Blue Flames Brno© 2009 Všechna práva vyhrazena.